surfingfeed widget

Blog Ibu Berbicara

November 10, 2012

Cetusan Hati Luahan PerasaanOkay blog ke 3 yang bakal di review adalah blog milik "Kak Nor Salmi", beliau adalah pemilik blog "Ibu Berbicara".

My Review:

Blogger Name : Nor Salmi.
Blog Title : Ibu Berbicara.
Blog Platform : Blogspot.

Dari apa yang aku nampak. Blog tersebut memang simple, kemas, dan sedap mata memandang. Warna tema yang digunakan sudah tentulah bersesuaian dengan naluri seorang wanita. Blog yang macam nilah aku suka follow.

Widget-widget yang diletakkan disidebar boleh dikatakan okay. Kemas dan tersusun rapi gitu. Tak macam sesetengah blog gugurl yang aku pernah masuk sebelum ni. Kebanyakkannya meletakkan widget dan item-item yang tidak berkepentingan.

Niche blog ni aku rasa adalah "GENERAL BLOG & PERSONAL". Sebabnya artikel yang ada dalam blog tu bercampur niche. Ada artikel berbentuk info dan personal.

Sistem komen blog ni masih lagi menggunakan sistem lama. Di mana tiadanya fungsi "Reply Comment", dalam erti kata lain blog tersebut tidak menggunakan fungsi threaded comment. Rasanya kalau owner dia kasi pasang fungsi threaded comment, confirm bertambah cunlah blog tu (ni cadangan jer).

Blog Ibu Berbicara menggunakan linkwithin untuk memaparkan artikel yang berkaitan. Pada aku dah tak ramai yang menggunakan linkwithin ni. Rasanya ada widget yang lagi cun. Kalau tak silap aku nama widget tu nrelate kot. Not sure about that.

Wah baru aku perasanlah yang dalam blog Ibu Berbicara ada juga resipi. Salah satu artikel kesukaan aku. Apa-apa pun overall blog ni pada aku okay dan sangat cantik penampilannya. Nak tau macam mana rupa blog tu...silalah terjah ke sana ya.

Post a Comment

 

Google+ Badge

Sila LIKE Halaman Facebook jika ingin mendapatkan respond dengan pantas jika komen anda tidak berjawab di blog. Ataupun anda boleh kemukakan soalan melalui menu 'Email Us'. Harap Maklum

Artikel Terkini