surfingfeed widget

Memaparkan Label Di Post Body TFBv2

November 15, 2012

Salam Maal Hijrah semua. Hari ni aku nak kongsikan dengan para pengguna "Thesis For Blogspot Versi 2 (TFBv2)", cara bagaimana nak memaparkan "LABEL" didalam artikel/post. Caranya senang jer. Apa yang u all perlu buat hanyalah memasukkan code dibawah ni ke dalam template u all.
<span class='rmlink'><b>Label :</b> <b:loop values='data:post.labels' var='label'>
<a expr:href='data:label.url' rel='tag'><data:label.name/></a>
<b:if cond='data:label.isLast != &quot;true&quot;'>, 
</b:if>
</b:loop>
</span>
Mesti u all tertanya-tanya. Kat mana nak letak code kat atas ni kan. Terdapat beberapa pilihan dimana u all boleh letakkan code tersebut di bawah "Title Post" ataupun kat mana-mana jerlah yang u all nak letakkan.

Okay kalau u all nak letakkan dibawah "Title Post", u all just cari code  <div class='post-body entry-content'> dan paste code kat atas tu selepas code tersebut. Ada 3 code dalam TFBv2. Jadi u all kena paste selepas code yang ke 2.

Kalau u all nak letak di akhir post. U all just paste code tersebut selepas code:
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'><data:post.body/>
Tada...just simple like that. Tapi tutorial ni hanya valid untuk pengguna TFBv2 sahaja ya. Template lain tu bergantung kepada code template masing-masing. Sebenarnya code bagi label ni aku ambil dari TFBv1, sebabnya si tukang buat template ni tak masukkan code tersebut dalam TFBv2. Ni just inisiatif aku sendiri. Selamat mencuba ya kawan-kawan.

Post a Comment

 

Google+ Badge

Sila LIKE Halaman Facebook jika ingin mendapatkan respond dengan pantas jika komen anda tidak berjawab di blog. Ataupun anda boleh kemukakan soalan melalui menu 'Email Us'. Harap Maklum

Artikel Terkini