surfingfeed widget

Miz Ruha Punya Blog

November 4, 2012

Miz RuhaBlog ke 2 yang akan di review dalam segmen "Zone Blog Hunterz" adalah blog milik Miz Ruha. Beliau adalah blogger wanita berasal dari Kuantan (ni aku tengok kat blog dia ya). Dia pangkat adiklah kot. Sebab umur dia baru 24 tahun (ni pun aku tengok kat blog dia juga). Tapi tak taulahkan info tu betul or tak. Kita tunggu jelah empunya blog komen nanti ya.

Review Time:

Blog Title: Miz Ruha.
Blog Platform: Blogspot.
Review Date: 4 November 2012.
  • Blog milik Miz Ruha ni simple, kemas, tersusun, dan enaklah mataku memandang.
  • Beliau menggunakan warna tema hijau. (sebenarnya blog aku jadi hijau pun ilhamnya datang dari blog Miz Ruha lah...jeng2 dah kantoi).
  • Header tu terlalu besar tapi menariklah. Cuma header tu akan mengganggu loading blog, terutama time internet aku macam kura-kura.
  • Blog ni tak menggunakan "Read More". Tapi okaylah sebab artikel dia tak der lah panjang sangat kalau nak dibandingkan dengan blog aku ni. Aku pun guna read more sebab aku suka taip panjang-panjang...hehehe.
  • Widget penting ada dan kemas.
  • Kalau ada site map aku lagi suka. Sebab senang sikit aku nak explore blog.
So far aku suka dengan penampilan blog Miz Ruha. Rasanya tak der apa sangatlah kot yang aku nak kritik pedas like Paul Mos tu kan. By the way aku perasanlah juga yang blog Miz Ruha ni tak der "Related Post". Tapi tak per ar kot. Sebab ada widget "Archive" di sidebar blog beliau.

Blog milik siapakah yang bakal di review next time....???

Tungguuuuu...

Please Take Note: Penampilan blog yang di review tidak semestinya sama seperti dalam gambar di atas. Ianya tertakluk kepada perubahan yang dilakukan oleh pemilik blog dari semasa ke semasa. Review dilakukan mengikut tarikh yang tertera pada artikel.

Post a Comment

 

Google+ Badge

Sila LIKE Halaman Facebook jika ingin mendapatkan respond dengan pantas jika komen anda tidak berjawab di blog. Ataupun anda boleh kemukakan soalan melalui menu 'Email Us'. Harap Maklum

Artikel Terkini