surfingfeed widget

About Us


Kenapa SembangCyber.com

Sebab dengan nama domain ni. Tak der ar terikat dengan satu-satu niche jer. Sekurang-kurangnya bebas sikit nak tulis pelbagai artikel di dalam 1 blog.

Sembang ni sama macam berboraklah gitu. Cyber pula lebih dikenali sebagai nama lain kepada alam maya. Bila digabungkan makanya, kita bolehlah bersembang apa-apa jer di alam maya ni.

Bila Di Tubuhkan ?

Blog ni ditubuhkan sekitar 15/19 December 2011. Selepas aku menghancurkan blog pertama aku iaitu www.ainoreiz87.net <--ni blog lama aku yang dah musnah dilanda Tsunami. Dan blog tu dah berkubur pun.

Apa Niche Blog Ni ?

Blog ni membawa konsep "All In One", dalam erti kata lain. Blog ni lebih memfokus kepada GENERAL BLOG.

Kenapa Pilih General Blog ?

Sebab aku tak pandai buat blog SPECIFIC NICHE, dalam erti kata lain. Blog yang hanya memfokuskan kepada satu-satu niche bukanlah bidang kepakaran aku. So aku pilihlah GENERAL BLOG. Tak der ar susah nak fikirkan idea nak update apa kat dalam blog kan.

Kenapa Sikit Sangat Artikel Dalam Blog Ni ?

Sebab aku suka hasilkan artikel yang panjang-panjang + artikel yang boleh memberikan pulangan (ilmu/info) kepada pengunjung/pembaca blog aku.

Aku jenis yang tak suka tulis artikel yang merapu-rapu. Sampaikan pergi dating dengan awek/pakwe pun nak disumbat dalam blog. Itu bukan style aku.

Aku juga jenis yang update blog ikut MOOD. Kalau ada mood, maka berupdatelah blog aku ni.

Sikitnya Follower Blog Ni.

Well aku bukan jenis gila follower pun. Lagi pun widget follower tu aku baru jer masukkan dalam bulan Julai 2012. And aku dah tak amalkan konsep "I Follow U, U Follow Me Back" <--ni aku amalkan masa aku berblogging dengan blog lama aku, dengan blog baru ni aku dah tak gunapakai konsep ni lagi. So berhentilah berharap buat sesiapa jer yang follow blog ni dan mengharapkan aku meng-follow blog u all kembali.

So Awak Ni Taraf Newbie Lah Erk ?

It depends on how you describe word of "NEWBIE". Kalau nak tau sama ada aku newbie or tak. Silalah bandingkan blog u all dengan blog aku ni. Nanti baru u all tau mana 1 newbie <--ni auta jer jangan percaya sangat...ha..ha..ha..ha..ha

Siapa Pemilik Blog Ni ?

Owner blog ni adalah "M'Rie R'Nie" <--Singkatan kepada nama penuh aku. Berketurunan Melayu campuran Jawa + Banjar.

Masa aku mula-mula berblogging. Aku menggunakan beberapa nama samaran yang kerap bertukar. Kat bawah ni antara nama yang pernah aku gunakan:
  1. D'Rebornz.
  2. Blogger Melayu Jawa.
  3. Budak Melayu Jawa.
  4. Ainoreiz.
  5. Ainoreiz87.
  6. D'Rebornz Boyz.
  7. Sembang Cyber.
  8. M'Rie R'Nie <-- ni nama yang aku guna sampai sekarang.
 

Google+ Badge

Artikel Terkini